Text Size

Ruşii şi vardiştii

Erast Petrovici Fandorin, asesor colegial şi as al detectivisticii în Rusia ţarilor Alexandru al II-lea şi al III-lea, este un personaj literar cunoscut publicului românesc din trei precedente romane traduse şi la noi - Azazel, Gambitul turcesc (care se petrece preţ de un capitol şi la Bucureşti) şi Leviatan.

Vikingii între talibani şi stolojani

Cei din generaţia noastră îşi aduc aminte de un faimos film cu Kirk Douglas – amestec de Brad Pitt şi Richard Gere, ca să facem comparaţii mai aproape de zilele noastre – numit simplu şi cuceritor, precum şi erau faimoşii navigatori, Vikingii.

            

Salariul şi pensia cumulate

Harta Creatorului e un amestec de roman de spionaj, evocare istorică, roman de dragoste şi povestire cu partizani, în proporţii nu totdeauna ideale, dar având, fiecare în parte, merite demne de semnalat: romanul de spionaj nu e doar palpitant, ci şi surprinzător prin finalul său, care răstoarnă

Nimic legat de Claudiu Săftoiu

Romanele ce apar în colecţia „Humanitas Fiction” a Denisei Comănescu trebuie citite cu un atlas bun şi un Larousse, ediţie recentă, alături. Pentru că autorii provin din toate colţurile lumii, iar subiectele şi eroii parcurg spaţii geografice puţin obişnuite pentru cititorul român.

Londra cu aromă şi rom de Jamaica

Un masiv şi bine închegat roman despre viaţa în Regatul Unit al Marii Britanii din perspectiva unor emigranţi jamaicani se dovedeşte şi  volumul O insulă prea mică (Editura Leda, Grupul Editorial Corint, 2008 / originalul Small Island a apărut în

Bedros Horasangian

PDFPrintE-mail

Recenzenti

User Rating: / 7
PoorBest 

Bedros HorasangianBedros Horasangian este un scriitor şi eseist român de origine armeană, prozator al generaţiei literare '80.
În prezent deţine rubrica de cronică muzicală în revista Observator cultural, semnată cu pseudonimul Florin Baiculescu. După absolvirea Liceului „Spiru Haret” (1965), urmează Facultatea de Echipament Tehnic a Institului Politehnic din Bucureşti (1965-1970). Începe să lucreze ca inginer, dar renunţă pentru a se dedica scrisului. Colaborează la revistele România literară, Tribuna, Viaţa românească, Observator cultural. A fost ataşat cultural la Ambasada României în Grecia (1997-2000) şi director al Centrului Cultural Român din New York (2002-2004). Debutul literar în 1984 cu două volume de povestiri: Curcubeul de la miezul nopţii şi Închiderea ediţiei.

 

Recenzii semnate: Bedros Horasangian

 

Paul Cernat

PDFPrintE-mail

Recenzenti

User Rating: / 4
PoorBest 

Paul Cernat este critic literar, publicist, lector universitar la Facultatea de Litere Bucureşti. El este unul dintre cei mai activi şi exigenţi comentatori ai actualităţii literare şi semnează cronici permanente de critică literară la Obsevatorul Cultural şi Săptămâna Culturală. Dintre lucrările publicate, cităm : În căutarea comunismului pierdut, O lume dispărută,Patru istorii personale urmate de un dialog cu H-R. Patapievici, Războiul fluturilor (cu Andrei Ungureanu).

 

 

 

Recenzii semnate: Paul Cernat

   

Radu Paraschivescu

PDFPrintE-mail

Recenzenti

    Radu Paraschivescu este scriitor, traducator si gazetar. Absolva cursurile Facultatii de Filologie din Bucuresti, sectia engleza-franceza. Lucreaza pe rand ca profesor de engleza, bibliotecar si documentarist. In 1993 se angajeaza ca redactor de carte la Editura Olimp. Dupa un an ajunge la Elit, iar dupa un altul la RAO. In 2003 se transfera la Humanitas, unde lucreaza si in momentul de fata ca editor. A publicat doua romane (Efemeriada si Balul fantomelor), un volum de povestiri despre Bucuresti (Bazar bizar) si unul de eseuri despre necinstea in sport (Fanionul rosu).

   

Răzvan Exarhu

PDFPrintE-mail

Recenzenti

User Rating: / 1
PoorBest 

   Răzvan Exarhu, una dintre vedetele media de după 1989. Absolvent de română-engleză, reşapat de PRO FM într-un realizator de emisiuni radio de mare audienţă, s-a remarcat printr-un spirit viu şi ironic, cu mare priză la publicul tînăr. Inteligenţă zglobie, intelectual polyvalent, moralist impenitent, îşi valorifică toate aceste calităţi prin editoriale musculoase în Evenimentul Zilei.

 

 

 

Recenzii semnate: Răzvan Exarhu

   

Cecilia Ştefănescu

PDFPrintE-mail

Recenzenti

Cecilia Ştefănescu este o prozatoare şi publicistă română, s-a născut la 6 iulie 1975, în Bucureşti. A absolvit Liceul "Gheorghe Lazăr" în 1993 şi Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti în 1997. Şi-a început activitatea literară la cenaclul "Litere" condus de Mircea Cărtărescu (1993-1997).

 

 

 

Recenzii semnate: Cecilia Ştefănescu

   

Page 2 of 3

2% Pentru Cultura

Prietenii bibliofagia.ro

 

 

 

 

Login