Text Size

Ruşii şi vardiştii

Erast Petrovici Fandorin, asesor colegial şi as al detectivisticii în Rusia ţarilor Alexandru al II-lea şi al III-lea, este un personaj literar cunoscut publicului românesc din trei precedente romane traduse şi la noi - Azazel, Gambitul turcesc (care se petrece preţ de un capitol şi la Bucureşti) şi Leviatan.

Vikingii între talibani şi stolojani

Cei din generaţia noastră îşi aduc aminte de un faimos film cu Kirk Douglas – amestec de Brad Pitt şi Richard Gere, ca să facem comparaţii mai aproape de zilele noastre – numit simplu şi cuceritor, precum şi erau faimoşii navigatori, Vikingii.

            

Salariul şi pensia cumulate

Harta Creatorului e un amestec de roman de spionaj, evocare istorică, roman de dragoste şi povestire cu partizani, în proporţii nu totdeauna ideale, dar având, fiecare în parte, merite demne de semnalat: romanul de spionaj nu e doar palpitant, ci şi surprinzător prin finalul său, care răstoarnă

Nimic legat de Claudiu Săftoiu

Romanele ce apar în colecţia „Humanitas Fiction” a Denisei Comănescu trebuie citite cu un atlas bun şi un Larousse, ediţie recentă, alături. Pentru că autorii provin din toate colţurile lumii, iar subiectele şi eroii parcurg spaţii geografice puţin obişnuite pentru cititorul român.

Londra cu aromă şi rom de Jamaica

Un masiv şi bine închegat roman despre viaţa în Regatul Unit al Marii Britanii din perspectiva unor emigranţi jamaicani se dovedeşte şi  volumul O insulă prea mică (Editura Leda, Grupul Editorial Corint, 2008 / originalul Small Island a apărut în

Zoe Petre

PDFPrintE-mail

Recenzenti

  Zoe Petre (n. 23 august1940, Bucureşti) este un istoric, publicist şi om politic român. În perioada 1990-1996 a fost decan al Facultăţii de Istorie a Universităţii din Bucureşti. Între 1996-2000, în mandatul Emil Constantinescu, a îndeplinit funcţia de consilier prezidenţial pentru politică internă şi externă. A susţinut conferinţe la universităţile din: Strasbourg, Lille, Amiens, Bruxelles, Cambridge (Marea Britanie). A fost profesor asociat al École des Hautes Études en Sciences Sociales (Paris), Centre „Louis Gernet” d’études comparées sur les sociétés anciennes; al Universităţii „Jules Verne” din Amiens; visiting professor al Universităţii Harvard, Cambridge, Mass.; visiting researcher al Universităţii Columbia, New York. Ca o recunoaştere a activităţii sale, a fost numită ca director (1994-1996) şi director onorific (1996-2002) al Ecole Doctorale Régionale en Sciences Sociales de Bucarest.

Recenzii semnate: Zoe Petre

 

Florin Iaru

PDFPrintE-mail

Recenzenti

User Rating: / 1
PoorBest 

Florin Iaru ( n. 24 mai1954, Bucureşti) este pseudonimul lui Florin Rîpă, poet român. A absolvit Facultatea de Filologie a Universităţii din Bucureşti, în 1968. Este căsătorit cu prozatoarea şi publicista Cecilia Ştefănescu. A fost membru al Cenaclului de luni. Iniţiat de Radu Călin Cristea şi condus de Nicolae Manolescu, Cenaclul de luni a reprezentat nucleul bucureştean al poeziei noii generaţii, numită şi generaţia ’80 sau generaţia în blugi. Opere publicate: Cîntece de trecut strada, 198,Aer cu diamante, 1982, La cea mai înaltă ficţiune, 1982,Înnebunesc şi-mi pare rău, 1990 Poeme alese, 2002

 

 

Recenzii semnate: Florin Iaru

   

Ioan Groşan

PDFPrintE-mail

Recenzenti

User Rating: / 2
PoorBest 

  Ioan Groşan a absolvit în 1978 Facultatea de Filologie a Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca. Face parte din gruparea revistei „Echinox”, unde debutează în 1974. Debutează editorial în 1985 cu volumul de povestiri Caravana cinematografică. A fost, de asemenea, membru fondator al grupării „Ars Amatoria”. Opere publicate: Caravana cinematografică (1985), Planeta mediocrilor (1991), O sută de ani de zile la Porţile Orientului (1992), Jurnal de bordel (1995), Jurnal de Cotroceni (1998).

 

 

Recenzii semnate: Ioan Groşan

   

Page 3 of 3

2% Pentru Cultura

Prietenii bibliofagia.ro

 

 

 

 

Login