Text Size

Debut Literar UniCredit- A CINCEA EDITIE,2012

Câştigătorii celei de-a cincea ediţii a Concursului de Debut Literar UniCredit

PDFPrintE-mail

 

 
 
 Bucureşti, 18 iulie 2012

 

Concursul de Debut Literar UniCredit a anuntat câştigătorii celei de-a V-a ediţii, pentru categoriile de concurs proză scurtă şi roman, în cadrul Festivităţii de Premiere ce a avut loc aseară, la Librăria Humanitas Kretzulescu.

Ediţia din anul acesta a atras 124 de înscrieri, păstrându-şi totodată caracterul internaţional prin înscrierile din partea unor autori români din Franţa, Statele Unite ale Americii, Germania şi Spania.


Festivitatea de premiere a fost moderată de profesorul universitar Liviu Papadima şi a avut intervenţii din partea Cristinei Guseth, director Asociaţia Catalist, Anca Nuţă, Head of Identity & Communication, UniCredit Ţiriac Bank, Marius Chivu, critic, redactor-editor Dilemateca şi Dilema Veche, Paul Cernat, critic literar, publicist, lector universitar la Facultatea de Litere, Universitatea din Bucureşti şi Alice Ene din partea editurii Humanitas.

 Atât Cristina Guseth cât şi Anca Nuţă, au apreciat buna desfăşurare a concursului şi şi-au exprimat dorinţa ca acesta să continue şi în anii ce vor urma, în condiţiile în care numărul autorilor români talentaţi creşte de la an la an. 

 

Festivitatea de premiere "Concursul de Debut Literar UniCredit "

PDFPrintE-mail

Festivitatea de premiere pentru Concursul de Debut Literar UniCredit, editia  aVa 2012, se amana pentru perioada 13-15 iulie 2012.

Mai multe detalii vor fi publicate in cursul saptamanii viitoare. 

 

Concursul de Debut Literar UniCredit anunţă înscrierile pentru cea de-a cincea ediţie

PDFPrintE-mail

 

 

 

 

 

 

Talentul nu se găseşte la tot pasul, tocmai de aceea noi vrem să-l descoperim şi să-l susţinem.

12 volume – poezie, proză scurtă şi roman – se află acum pe rafturile librăriilor şi se „bucură” de atenţia publicului, 12 autori debutanţi care s-au lansat prin acest concurs şi care acum, unii dintre ei, se află deja la a doua carte lansată.

Credem în valoare, credem în continuitatea literaturii române şi vom susţine împreună cu partenerul nostru UniCredit Ţiriac Bank noi talente literare.


Lansăm aşadar azi, 11 aprilie, cea de-a cincea ediţie a Concursului de Debut Literar UniCredit la care te invităm să participi.

Pentru a te înscrie, citeşte cu atenţie regulamentul de participare, apoi completează Declaraţia drepturilor de autor pe care va trebui să ne-o trimiţi împreună cu o copie după buletin/CI şi lucrarea ta până pe date de 9 mai inclusiv.


Juriul din acest an este format din: Liviu Papadima, Paul Cernat şi Marius Chivu.

    

 

Miza concursului este publicarea volumelor câştigătoare în câte 1.000 de exemplare de Editura Humanitas.

Cartea ta poate fi una dintre ele! Succes!

 

 


   

Este necesar sa inveti sa scrii?

PDFPrintE-mail

  

   Poate că dintre toate moştenirile romantismului, cea mai pregnantă este imaginea poetului ca geniu singuratic, apăsat de propriul talent şi de propria misiune – un om special care trăieşte dincolo de lumea de zi cu zi. Cât de reală este această imagine, însă? Cât de mult se poate baza un scriitor pe „muze şi inspiraţie” şi cât e nevoie să muncească? E talentul sau „menirea” tot ce contează sau e, de fapt, necesar să înveţi să scrii?

 

Vă invităm la dezbaterea Este necesar să înveţi să scrii?

Joi, 26 aprilie, orele 19.00 la PAVILION UNICREDIT, Şos. Nicolae Titulescu, nr.1 (lângă Spring Time)

 

Invitaţi:

T.O.  BOBE – scriitor

Paul CERNAT – publicist, critic literar, eseist contemporan, profesor universitar la Catedra de Istoria Literaturii Române a Universităţii din Bucureşti

 

Moderator:

Liviu PAPADIMA - critic, eseist, istoric şi teoretician literar contemporan, profesor universitar la Facultatea de Litere, Universitatea Bucureşti

 

Eveniment organizat de Asociaţia Catalist şi Unicredit Ţiriac Bank.

 Intrarea libera! :)

 

 

   

Ce înseamnă să scrii "bine"?

PDFPrintE-mail

User Rating: / 1
PoorBest 

 

Cu cât scrii mai bine, cu atât urci mai sus [...]. Oamenii care gândesc bine, scriu bine. Oamenii cu mintea înceţoşată scriu note înceţoşate, scrisori înceţoşate şi discursuri înceţoşate. Să scrii bine nu este un dar al naturii. 

Trebuie sa înveţi să scrii bine.
 
David Ogilvy

Va invitam la dezbaterea Ce înseamna sa scrii „bine“?

Marti, 24 aprilie, orele 16.00 
Sala de Lectura a Facultatii de Litere, Universitatea Bucuresti

Invitati:                      
 
Paul Cernat - publicist, critic literar, eseist contemporan, profesor universitar la Catedra de Istoria Literaturii Române a Universităţii din Bucureşti 
Ioana Pârvulescu - eseista, publicista, critic literar şi conferenţiar la Universitatea din Bucureşti.

Moderator:
             
Liviu Papadima - critic, eseist, istoric şi teoretician literar contemporan, profesor universitar la Facultatea de Litere, Universitatea Bucuresti

Eveniment organizat  de Asociatia Catalist si UniCredit Tiriac Bank 
cu sprijinul Facultatii de Litere, Universitatea Bucuresti
 
 
 
 
 
 
 
   

2% Pentru Cultura

Prietenii bibliofagia.ro

 

 

 

 

Login

Parteneri Media ai Concursului de Debut Literar UniCredit