Text Size

Debut Literar UniCredit- A PATRA EDITIE,2011

Dan C. Mihailescu va vorbi despre romanul Dumitritei Stoica, luni, 12 decembrie

PDFPrintE-mail

User Rating: / 10
PoorBest 

 

Dragii nostri, 

Luni, 12 decembrie, ora 12.00, Dan C. Mihailescu va vorbi despre cartea Dumitritei STOICA - romanul "Nu ma atinge".

Volumul a fost declarat castigator al Concursului de Debut Literar UniCredit, editia 2011 si astfel publicat de editura Humanitas in 1000 de exemplare.

 

Va invitam cu drag,

Echipa bibliofagia.ro

 


 

 

Cei mai buni scriitori debutanţi ai anului 2011 – premiaţi de Bibliofagia.ro şi UniCredit Ţiriac Bank

PDFPrintE-mail

User Rating: / 14
PoorBest 

   
Bucureşti, 24 noiembrie 2011 
 
Cărţile premiate la Concursul de Debut Literar UniCredit 2011o iniţiativă a Bibliofagia.ro şi UniCredit Tiriac Bank – au fost lansate astăzi de Editura Humanitas în cadrul celei de-a XVIII-a ediţii a Târgului Internaţional Gaudeamus – Carte de Învăţătură. 

Ediţia din acest an a concursului s-a bucurat de un interes deosebit din partea autorilor debutanţi. Aceştia au trimis peste 180 de manuscrise, cu 30% mai mult decât în anul precedent. Calitatea manuscriselor a fost, conform aprecierilor juriului, deosebit de ridicată. Câştigătorul secţiunii de proză scurtă, de exemplu, a fost selectat din rândul a 11 nominalizaţi, departajat de numai o sutime de următorul candidat. 

Câştigătorii din acest an sunt: Laurenţiu Belizan, din Buzău, la secţiunea POEZIE cu volumul “Pareidolia”, Petru Albu, din Simeria (Hunedoara), la secţiunea PROZĂ SCURTĂ cu volumul “Trestii” şi Dumitriţa Stoica, din Bucureşti, la secţiunea ROMAN cu volumul “Nu mă atinge”. 
 
Selecţia lucrărilor premiate a fost realizată de către juriul de specialitate, compus din Paul Cernat, Liviu Papadima şi Radu Paraschivescu.
 

Fii printre cei 15 care vor primi volumele de Debut Literar!

PDFPrintE-mail

User Rating: / 10
PoorBest 

Dragilor,
 
Va invităm la câteva concursuri ale căror miză este un pachet cu cele trei cărţi! 
 
Urmăriţi cu atenţie BookMag, bookaholicDecatORevista (DoR) si Chestii livresti, unde în fiecare zi (de luni până miercuri inclusiv, adica 21-23 noiembrie) aveţi de "răspuns" unei provocări!
 
 
Echipa bookaholic lansează următoarea întrebare: Care este volumul de debut pe care l-aţi citit şi care v-a plăcut cel mai mult? Atenţie! Aveţi termen limită să răspundeţi!
 
Pachetul de cărţi îl puteţi ridica de la Târgul de Carte Gaudeamus cu autografele celor trei debutanţi, fie vă vor fi trimise prin curier! :)
 
 
Echipa bibliofagia.ro 
 

   

Lansare de cărţi Debut Literar UniCredit IV la Târgul de Carte GAUDEAMUS

PDFPrintE-mail


Dragii noştri,
 
 
  1.000 de exemplare din fiecare volum declarat câştigător al Concursului de Debut Literar UniCredit IV - PROZĂ SCURTĂ, ROMAN, POEZIE, au fost tipărite la editura Humanitas.
 
  Acum urmează partea finală şi anume cea în care Petru Albu, Dumitriţa Stoica şi Laurenţiu Belizan debutează literar prin lansarea volumelor. Însă, înainte câteva cuvinte despre ei: 
 
 
   ROMAN - Nu mă atinge
 
   Dumitriţa Stoica s-a născut pe 10 aprilie1959, în Adâncata, Ialomiţa. Este profesoară de limba şi literatura română la Colegiul Naţional "Gh. Lazăr", din Bucureşti. A publicat manuale, auxiliare didactice, articole de critică literară şi de opinie pe tema educaţiei în "Teatrul, azi", "Ziarul de duminică", "Observator cultural" şi "Limba si literatura pentru elevi."
  
 
  

   PROZĂ SCURTĂ - Trestii 


   Petru Albu s-a născut în Simeria la 16 ianuarie 1962 şi este licenţiat al Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu. Debut publicistic în "Dilema veche", 2010.

   "am început să comit ... scriitura din liceu, apoi am abandonat un timp, prins cu alte lucruri. Am reluat, iar cei care citeau cele comise de mine se dovedeau lăudători, aşa că am scris iar. A apărut concursul de debut literar, mi-am pieptănat lucrările şi...". 

 

    POEZIE - Pareidolia

   Rezident în Buzău din 1970. Născut la 28 iunie 1963 în oraşul Slobozia, judeţul Ialomiţa. Absolvent al Liceului „B. P. Haşdeu” din Buzău şi al Facultăţii de Electrotehnică din Bucureşti.

   A moştenit pasiunea pentru lectură şi scris de la tatăl său, Alexandru Belizan, un apreciat şi respectat profesor de literatură română.

   Laurenţiu Belizan desfăşoară, începând cu primăvara lui 2008, o intensă activitate pe site-uri de literatură. Poeme traduse în spaniolă şi publicate în revista online Circulo Poetico RefleXos - Espacio Niram, Madrid, sub îngrijirea Ariadnei Petri. Poeme traduse în engleză de prof. Veronica Văleanu şi editate în revistele online Cuadernos literarios şi Cultural Club.  Laureat cu premiul special RefleXos (Madrid) în cadrul ediţiei 2010 a Concursului „Astenia de primăvară” organizat de Hermeneia.com.  

  Crede că poezia se naşte printr-o fină alchimie în fiecare din noi. 
 Vă aşteptăm alături de membrii juriului - Radu Paraschivescu, Liviu Papadima şi Paul Cernat la evenimentul de lansare a volumelor de Debut Literar UniCredit, IV, în cadrul Târgului Internaţional GAUDEAMUS - PArte de carte, VINERI, 25 noiembrie, orele 15.00 la Standul editurii HUMANITAS!

  Ei au debutat! :) 
  

   

Concursul de Debut Literar UniCredit a anunţat câştigătorii celei de-a patra ediţii

PDFPrintE-mail

 

Concursul de Debut Literar UniCredit a anunţat câştigătorii celei de-a patra ediţii,

pentru toate cele trei categorii de concurs: poezie, proză scurtă şi roman, în cadrul unei Festivităţi de Premiere ce a avut loc aseară, la PAVILION UNICREDIT, începând cu ora 18:00. 

În acest an, numărul celor înscrişi a fost cu 30% mai mare decât anul trecut, însumând 186 de creaţii literare, dintre care 18 au fost nominalizate la marile premii. Iată lucrările câştigătoare: 
   

2% Pentru Cultura

Prietenii bibliofagia.ro

 

 

 

 

Login