Text Size

Debut Literar UniCredit- A TREIA EDITIE,2010

Noutate: Feedback manuscrise- Debut literar UniCredit

PDFPrintE-mail

Concursul de Debut Literar UniCredit - Debut Literar UniCredit- A TREIA EDITIE,2010

 

Dragii nostri,

 

Cei care s-au inscris la sectiunile POEZIE si PROZA la cea de-a III-a editie a Concursului de Debut Literar UniCredit, au primit in aceasta seara(14 iulie) pe email , feedback-ul din partea juriului.

Pentru moment inca nu avem raspunsul la sectiunea ROMAN. De indata ce vom avea feedback si la aceasta sectiune, vi-l vom trimite.

Va multumim pentru intelegere! :)

 

Echipa bibliofagia.ro

 

Lansarea volumelor castigatoare ale concursului de Debut Literar UniCredit la Targul International Gaudeamus

PDFPrintE-mail

 

 

Cărţile premiate la Concursul de Debut Literar UniCredit 2010, iniţiat de Asociaţia Catalist şi UniCredit Ţiriac Bank vor fi lansate astăzi de Editura Humanitas în cadrul celei de-a XVII-a ediţii a Târgului Internaţional Gaudeamus – Carte de Învăţătură. Evenimentul va avea loc la ora 17.00, la standul Humanitas, din Pavilionul Central Romexpo

Câştigătorii din acest an sunt: Laurenţiu Ion din Comuna Bucşani (jud. Dâmboviţa), premiat la secţiunea POEZIE, cu volumul „Destulă pace pentru un război”, Adrian Buzdugan din Brăila, la secţiunea PROZĂ SCURTĂ, cu volumul „Capela excomunicaţilor” şi Cătălin Pavel din Bucureşti, la secţiunea ROMAN, cu volumul „Aproape a şaptea parte din lume”.

Liviu Papadima, Paul Cernat si Marius Chivu vor vorbi despre volumele castigatoare ale concursului de Debut Literar UniCredit, editia a III-a.

Asadar, va asteptam  la ora 17.00, la standul Humanitas, din Pavilionul Central Romexpo

Echipa bibliofagia.ro

 

 

 

Iata cine sunt castigatorii celei de-a III-a editii a Concursului de Debut Literar UniCredit

PDFPrintE-mail

Debut Literar UniCredit- A TREIA EDITIE,2010

User Rating: / 11
PoorBest 

 

Secţiunea POEZIE - Laurenţiu ION cu volumul Destulă pace pentru un război  Laurenţiu Ion s-a născut la Târgovişte, la 18 ianuarie 1991. Debutează publicistic în anul 2009, în revista Feedback.

  De la vârsta de 16 ani, cochetează cu teatrul, ulterior devenind voluntar în cadrul Asociaţiei pentru copii şi tineret Open Minds, alături de care organizează o serie de evenimente şi spectacole cu scop caritabil – Campania Investind în educaţie, investim în viitor, 2007.

  A câştigat, de asemenea, şi câteva premii literare.

 Argumentul juriului:

" În Destul pace pentru un război imaginarul se descompune, stroboscopic, în faţa unei lumi ieşite din ţîţîni, şi o voce lucidă, neliniştită, îi înregistrează din off destrămarea. Un volum inegal, cu cîteva poeme ce ar fi putut să lipsească, dar cu o energie şi o intensitate poetică de neignorat. Atenţia infinitezimală pentru datele imediate ale unui real care face implozie, vizionarismul psihedelic şi scriitura complexă, nervoasă, fracturată, în care rafinamentul unor notaţii melancolice şi al unor flash-uri livreşti se ciocneşte, pe un fundal acut-biografic, de referinţe hi tech, fac din această culegere poetică o promisiune pe care, cred, se poate conta."

Paul CERNAT

   

Câştigătorii celei de-a III-a ediţii a Concursului de Debut Literar UniCredit

PDFPrintE-mail

Debut Literar UniCredit- A TREIA EDITIE,2010

 

Concursul de Debut Literar UniCredit a desemnat câştigătorii celei de-a III a ediţii


Bucureşti, 23 iunie 2010 – Cea de-a treia ediţie a Concursului de Debut Literar UniCredit şi-a desemnat câştigătorii pentru fiecare dintre cele trei secţiuni, poezie, proză scurtă şi roman. Manuscrisele premiate au fost anunţate în cadrul Festivităţii de Premiere, care a avut loc la PAVILION UNICREDIT.

Câştigătorii din acest an sunt: Laurenţiu ION din Comuna Bucşani (jud. Dâmboviţa) la secţiunea POEZIE cu volumul „Destulă pace pentru un război”,  Adrian BUZDUGAN din Brăila la secţiunea PROZĂ SCURTĂ cu volumul „Capela excomunicaţilor” şi Cătălin PAVEL din Bucureşti la secţiunea ROMAN cu volumul „Aproape a şaptea parte din lume”.


În acest an, 121 de candidaţi s-au înscris în concurs, iar lucrările lor au fost evaluate de juriul format din Liviu Papadima (Conferenţiar, Doctor în Filologie, decan al Facultăţii de Litere, Universitatea din Bucureşti) Paul Cernat (critic literar, publicist, lector universitar la Facultatea de Litere, Bucureşti) şi Marius Chivu (Redactor-editor Dilema Veche şi Dilemateca).

Manuscrisele câştigătoare vor fi publicate de Editura Humanitas şi lansate în cadrul ediţiei a XVII a Târgului Internaţional Gaudeamus – Carte de Învăţătură, în noiembrie 2010.
 

Partenerii acestei ediţii: HDS Inmedio, Radio România Regional, Radio România Cultural, studentie.ro, zoom, zilesinopti.ro

În curând, vom oferi mai multe detalii despre câştigătorii acestei ediţii, precum şi câteva fragmente din volumele acestora. Momentan, aici găsiţi comunicatul de presă, care conţine şi argumentele membrilor juriului pentru volumele câştigătoare.

 

De menţionat că unul din câştigători, mai exact Cătălin PAVEL nu a putut veni, aşa că mama dânsului a ridicat premiul.

Vă mulţumim pentru participare!

 

Echipa bibliofagia.ro

   

Invitatie Festivitatea de premiere a celei de-a III-a editii a Concursului de Debut Literar UniCredit

PDFPrintE-mail

Debut Literar UniCredit- A TREIA EDITIE,2010

User Rating: / 19
PoorBest 

Dragii nostri,

Stim ca ati asteptat acest momemt cu sufletul la gura! :) Iata ca a sosit si clipa cea mare. Asadar, va invitam sa participati la Festivitatea de premiere a celei de-a III-a editii a Concursului de Debut Literar UniCredit.

Evenimentul va avea loc in data de 23 iunie, la PAVILION UNICREDIT, de la orele 19.00 (str. Nicolae Titulescu, nr.1, Piata Victoriei, langa Spring Time). Invitatia o gasiti aici!

Liviu Papadima, Paul Cernat si Marius Chivu vor acorda diplomele castigatorilor la cele trei sectiuni ale concursului: roman, proza scurta si poezie.

 

Va multumim ca ne-ati fost alaturi, ne-ati urmarit si va asteptam cu drag!

 Echipa bibliofagia.ro

 

   

2% Pentru Cultura

Prietenii bibliofagia.ro

 

 

 

 

Login

Suntem si pe Facebook

 Debut Literar UniCredit

    

      Share