Text Size

Recenzenti

Bedros Horasangian

PDFPrintE-mail

Recenzii - Recenzenti

User Rating: / 7
PoorBest 

Bedros HorasangianBedros Horasangian este un scriitor şi eseist român de origine armeană, prozator al generaţiei literare '80.
În prezent deţine rubrica de cronică muzicală în revista Observator cultural, semnată cu pseudonimul Florin Baiculescu. După absolvirea Liceului „Spiru Haret” (1965), urmează Facultatea de Echipament Tehnic a Institului Politehnic din Bucureşti (1965-1970). Începe să lucreze ca inginer, dar renunţă pentru a se dedica scrisului. Colaborează la revistele România literară, Tribuna, Viaţa românească, Observator cultural. A fost ataşat cultural la Ambasada României în Grecia (1997-2000) şi director al Centrului Cultural Român din New York (2002-2004). Debutul literar în 1984 cu două volume de povestiri: Curcubeul de la miezul nopţii şi Închiderea ediţiei.

 

Recenzii semnate: Bedros Horasangian

 

Cecilia Ştefănescu

PDFPrintE-mail

Recenzii - Recenzenti

Cecilia Ştefănescu este o prozatoare şi publicistă română, s-a născut la 6 iulie 1975, în Bucureşti. A absolvit Liceul "Gheorghe Lazăr" în 1993 şi Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti în 1997. Şi-a început activitatea literară la cenaclul "Litere" condus de Mircea Cărtărescu (1993-1997).

 

 

 

Recenzii semnate: Cecilia Ştefănescu

   

Florin Iaru

PDFPrintE-mail

Recenzenti

User Rating: / 1
PoorBest 

Florin Iaru ( n. 24 mai1954, Bucureşti) este pseudonimul lui Florin Rîpă, poet român. A absolvit Facultatea de Filologie a Universităţii din Bucureşti, în 1968. Este căsătorit cu prozatoarea şi publicista Cecilia Ştefănescu. A fost membru al Cenaclului de luni. Iniţiat de Radu Călin Cristea şi condus de Nicolae Manolescu, Cenaclul de luni a reprezentat nucleul bucureştean al poeziei noii generaţii, numită şi generaţia ’80 sau generaţia în blugi. Opere publicate: Cîntece de trecut strada, 198,Aer cu diamante, 1982, La cea mai înaltă ficţiune, 1982,Înnebunesc şi-mi pare rău, 1990 Poeme alese, 2002

 

 

Recenzii semnate: Florin Iaru

   

Ioan Groşan

PDFPrintE-mail

Recenzii - Recenzenti

User Rating: / 2
PoorBest 

  Ioan Groşan a absolvit în 1978 Facultatea de Filologie a Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca. Face parte din gruparea revistei „Echinox”, unde debutează în 1974. Debutează editorial în 1985 cu volumul de povestiri Caravana cinematografică. A fost, de asemenea, membru fondator al grupării „Ars Amatoria”. Opere publicate: Caravana cinematografică (1985), Planeta mediocrilor (1991), O sută de ani de zile la Porţile Orientului (1992), Jurnal de bordel (1995), Jurnal de Cotroceni (1998).

 

 

Recenzii semnate: Ioan Groşan

   

Paul Cernat

PDFPrintE-mail

Recenzenti

User Rating: / 4
PoorBest 

Paul Cernat este critic literar, publicist, lector universitar la Facultatea de Litere Bucureşti. El este unul dintre cei mai activi şi exigenţi comentatori ai actualităţii literare şi semnează cronici permanente de critică literară la Obsevatorul Cultural şi Săptămâna Culturală. Dintre lucrările publicate, cităm : În căutarea comunismului pierdut, O lume dispărută,Patru istorii personale urmate de un dialog cu H-R. Patapievici, Războiul fluturilor (cu Andrei Ungureanu).

 

 

 

Recenzii semnate: Paul Cernat

   

Radu Paraschivescu

PDFPrintE-mail

Recenzii - Recenzenti

    Radu Paraschivescu este scriitor, traducator si gazetar. Absolva cursurile Facultatii de Filologie din Bucuresti, sectia engleza-franceza. Lucreaza pe rand ca profesor de engleza, bibliotecar si documentarist. In 1993 se angajeaza ca redactor de carte la Editura Olimp. Dupa un an ajunge la Elit, iar dupa un altul la RAO. In 2003 se transfera la Humanitas, unde lucreaza si in momentul de fata ca editor. A publicat doua romane (Efemeriada si Balul fantomelor), un volum de povestiri despre Bucuresti (Bazar bizar) si unul de eseuri despre necinstea in sport (Fanionul rosu).

   

Răzvan Exarhu

PDFPrintE-mail

Recenzii - Recenzenti

User Rating: / 1
PoorBest 

   Răzvan Exarhu, una dintre vedetele media de după 1989. Absolvent de română-engleză, reşapat de PRO FM într-un realizator de emisiuni radio de mare audienţă, s-a remarcat printr-un spirit viu şi ironic, cu mare priză la publicul tînăr. Inteligenţă zglobie, intelectual polyvalent, moralist impenitent, îşi valorifică toate aceste calităţi prin editoriale musculoase în Evenimentul Zilei.

 

 

 

Recenzii semnate: Răzvan Exarhu

   

Zoe Petre

PDFPrintE-mail

Recenzii - Recenzenti

  Zoe Petre (n. 23 august1940, Bucureşti) este un istoric, publicist şi om politic român. În perioada 1990-1996 a fost decan al Facultăţii de Istorie a Universităţii din Bucureşti. Între 1996-2000, în mandatul Emil Constantinescu, a îndeplinit funcţia de consilier prezidenţial pentru politică internă şi externă. A susţinut conferinţe la universităţile din: Strasbourg, Lille, Amiens, Bruxelles, Cambridge (Marea Britanie). A fost profesor asociat al École des Hautes Études en Sciences Sociales (Paris), Centre „Louis Gernet” d’études comparées sur les sociétés anciennes; al Universităţii „Jules Verne” din Amiens; visiting professor al Universităţii Harvard, Cambridge, Mass.; visiting researcher al Universităţii Columbia, New York. Ca o recunoaştere a activităţii sale, a fost numită ca director (1994-1996) şi director onorific (1996-2002) al Ecole Doctorale Régionale en Sciences Sociales de Bucarest.

Recenzii semnate: Zoe Petre

   

2% Pentru Cultura

Prietenii bibliofagia.ro

 

 

 

 

Login