Text Size

Comunicat post-eveniment: lansarea volumelor câștigătoare ale concursului de Debut Literar UniCredit

PDFPrintE-mail

  

Cărţile premiate la Concursul de Debut Literar UniCredit 2013, iniţiat de Asociaţia Catalist în parteneriat cu UniCredit Ţiriac Bank, au fost lansate vineri, 22 noiembrie, de Editura Humanitas. Evenimentul a avut loc în cadrul Târgului Internaţional de Carte Gaudeamus, la standul Humanitas din Pavilionul Central Romexpo.

Lansat în 2008, din inițiativa Asociației Catalist și UniCredit Țiriac Bank, Concursul de debut literar UniCredit s-a aflat anul acesta la ce-a de-a VI-a ediție consecutivă. În ciuda dimensiunilor sale reduse, concursul și-a păstrat și în acest an caracterul internațional, atrăgând în jur de 140 de manuscrise

Debutanţii acestei ediţii sunt: Cornel Bălan, premiat la secţiunea ROMAN, cu volumul „Escroc SRL” şi Ronița DRAGOMIR, la secţiunea POEZIE, cu volumul „37 de lamentări și-o pildă”. 

“O caracteristică a implicării în activităţi pentru dezvoltarea comunităţii a UniCredit Ţiriac Bank este continuitatea. Concursul de Debut Literar UniCredit este unul dintre proiectele care dovedeşte cu prisosinţă acest lucru. Suntem, deja de şase ani, parteneri în organizarea acestui concurs, unul dintre cele mai longevive din România, şi ne bucurăm deopotrivă cu autorii când răsfoim cărţile proaspăt ieşite din tipar.”, spune Anca Nuţă, Head of Identity & Communication UniCredit Ţiriac Bank.

“Valoarea literară se măsoară în timp. Din acest motiv continuăm și în acest an să sprijinim scriitorii debutanți, recompensându-le îndemânarea prin promovarea și recunoașterea lor literară”, a declarat Cristina GUSETH, directorul Asociației Catalist.

În cadrul evenimentului au fost invitați Marius Chivu, Marin Mălaicu-Hondrari, Cătălina Miciu (UniCredit - Identity & Communication Department), Cristina Guseth (Asociația Catalist), Marieva Ionescu (Editor, Editura Humanitas) și câștigătoarea de la secțiunea de poezie, Ronița Dragomir.

 

Comentarii (0)add comment

Scrie comentariu
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
smile
wink
laugh
grin
angry
sad
shocked
cool
tongue
kiss
cry
micsoreaza | mareste

security image
Scrie caracterele din imagine


busy

2% Pentru Cultura

Prietenii bibliofagia.ro

 

 

 

 

Login